TULISOIHTU

Sunneva ja Prudence istuivat aamiaisella, ja naureskelivat Draken punakoille kasvoille. Heidän naureskelunsa lopahtui kuitenkin äkkiä, kun neljä pöllöä saapui raahaten pareittain kahta valtavaa pakettia. Valitettavasti toinen niistä kolahti ikävästi Sunnevan päähän ja se aiheutti hilpeyttä Kalman Kehtolaisissa.
    - Ne puvut, Prudence henkäisi pöllämystyneelle Sunnevalle.
    - Mitkä puvut? Sunneva kysyi ja mulkoili ärtyneenä Tyttistä joka leijaili tyytyväisenä Wolfy Fontrelin ympärillä.
    - Tanssiaispuvut, Prudence selitti. –Ne goottipuvut…
    - Ai niin ne! Sunnevan katse kirkastui ja sitten hän siristi silmiään. –Mitä pöllösi tuolla tekee?
    - Se on jostakin käsittämättömästä syystä ihastunut Fontreliin, Prudence sanoi hampaat yhteenpurtuina.
    - Pöllölläsi on eritttäin huono maku, Sunneva huomautti.
    - Joo. Sun pitäis opettaa toi huuhkaja tavoille, Joshua sanoi ja nielaisi prinssinakin kokonaisena.
    - Pidän siitä juuri sellaisena kun se on, Prudence puolusti Tyyris Tylleröä. -Sinä saisit tehdä sille limanuljaskallesi jotakin. Se oli paskonut kirjastokirjalle. Toivon vain että herra Kukko ei ole tarkistanut sen kirjas joka sivua…
    - Sinun olisi pitänyt säästää se, Sunneva sanoi ystävälleen.
    - Mikä?
    - Se paska. Professori Cammo sanoi että paisutusliemessä tarvitaan nuolisammakon paskaa, Sunneva selosti vailla hymyn häivääkään.
    - Mihin minä paisutuslientä tarvitsisin? Prudence kysyi ällistyneenä.
    - Ajattelin vain että haluaisit paisuttaa Wolfyn… no tiedäthän…, Sunneva jatkoi selostustaan.
    - Sunneva! Prudence älähti käkättävälle tytölle.
Joshua oli seuraillut tyttöjen sananvaihtoa ymmärtämättä siitä mitään – se oli ehkä hänen onnensa.
    - Kamoon. Skeidaa se vaan on, hän sanoi nauraville tytöille.

- Tänään tutkimme eläinten sisälmyksiä. Käymme kaiken läpi aivoista sukupuolielimiin, Hans Huuhkaja sanoi riuskasti muuntauduttuaan pöllönhahmostaan taas ihmiseksi.
Prudence päästi yökkäävän äänen.
    - Animaagin on syytä tuntea eläin, joksi aikoo muuttua, läpikotaisin. Näin vältämme vahinkoja. Norsu, jolla on hiiren sydän, ei elä kovin kauaa, joten ymmärrätte varmasti myös minun näkökulmani.
    - Koska lähdemme metsästämään, professori Huuhkaja? Joshua kysyi silmät innosta kiiluen.
    - Metsästämään? Ei ei. Meillä täällä Tulisoihdussa on säilöttynä lähes 500:n eri eläimen sisälmykset ja tutkimme niitä. Eläimet saatte valita itse. Niin, herra O'Connor? Löytyy kyllä, mutta oletteko juuri kastemadosta kiinnostunut? Sitähän minäkin. Meillä on muuntautumiseen vielä pitkä matka, mutta lempieläin olisi viisasta valita jo tässä vaiheessa. Niiden vaihtelu on vaativaa työtä ja työtaakka on jo tässä vaiheessa tarpeeksi korkea, professori Huuhkaja selosti aavistuksen verran monotonisella äänellään.
    - Joudummeko me todella koskemaan niihin sisälmyksiin? Ebony Donnels kysyi inhon värittämällä äänellä.
    - Joudutte. Se on osa tätä kurssia, ja loppukokeisiin voi tulla tätä aihetta koskevia kysymyksiä. Muistakaa, että vaikka teistä kaikista ei tule animaageja, niin tämä tieto ei mene hukkaan. Kaikki teistä eivät pysty välttämättä muuntautumaan lainkaan, mutta se ei ole edellytyskään kurssin suorittamiselle. Perusteet ovat kuitenkin hallittava. Noniin! Käydäänpä sitten toimeen.
Monilla oli ollut jo jonkinlainen aavistus, että minkälaisen eläimen valitsisi, mutta harva oli innoissaan sisälmyksiä tutkiessaan.
    - Näin iso? Prudence sanoi hiukan yllättyneenä tökkiessään korpin sydäntä.
    - Näin yököttävä? Sunneva voihki valtavan suden peräsuolen kanssa.
    - Jopas on mielenkiintoinen! Joshua hihkui tutkiessaan karhun haimaa.
Professori Huuhkaja myhäili katsellessaan Prudencen ja Sunnevan työskentelyä ja käveli pitkin luokkaa tarkkaillen kaikkia oppilaita.

    - Hyi että täällä haisee! Joshua huudahti ja hänen lähettyvillään istuva poika huoahti kauhuissaan, hän oli juuri puhkaissut jonkin eläimen sappirakkulan.

    - No no ei hätä ole tämän näköinen! Professori Huuhkaja huusi ja heitti jonkinlaisen loitsun ilmaan. Haju katosi ja kaikki jatkoivat jälleen työskentelyä ilman mitään outoja tapahtumia.


Tanssiaiset lähestyivät huimaa vauhtia ja koko koulu tuntui olevan sekaisin. Kaikkialla oli hienoja koristeita, kurpitsoja jotka leijuivat ilmassa ja muita ihmeellisiä keksintöjä. Tanssiaiset pidettäisiin kahden päivän päästä. Sunneva ja Prudence olivat muutaman viikon ajan kokeilleet pukujaan joka päivä ja ne istuivat täydellisesti, pienten magiakorjausten jälkeen tietenkin. Molemmat olivat innoissaan ja Prudence oli onnistunut välttelemään Wolfyakin kiitettävästi. Gregory, Ewan ja Oliver pyörivät yhä useammin aina siellä missä Prudence, Joshua ja Sunneva liikkuivat. Prudence oli kuullut huhuja että Oliver O'Connor olisi halunnut pyytää häntä tanssiaisiin muttei ollut ehtinyt ennen Wolfya. Tosin tuon tiedon oli kertonut hänelle Ahkeruuden Aitiosta tyttö nimeltä Mirabel Jackson. Mirabel ei olut kovin luotettava, sillä hän halusi vain että hänestä pidettäisiin ja oli valmis tekemään sen eteen mitä vain. Muutama Kalman Kehdon tyttö tuijotteli sitä vihaisemmin mitä lähemmäs tanssiaiset tulivat Prudencea, joka ajatteli tuijottelun johtuvan Wolfysta. Olihan poika sentään aika komea, ehkä koko Kalman Kehdon komein poika. Drake ei ollut puhunut Sunnevalle mitään tuon pienen sisulisko tapaturman jälkeen. Yleensä Drakella oli aina mukavia pieniä ivallisuuksia valmiina kun hän näki Sunnevan tai Prudencen mutta tämän muutaman viikon ajan poika oli ollut ihan hiljainen.
    - No Josh, tanssit ovat ylihuomenna, onko sinulla jo paria? Sunneva kysyi Joshualta heidän istuessaan Toveruuden Tornin oleskeluhuoneessa jälleen yhden koulupäivän jälkeen.
    - No tota, ei mul kai oo viel parii… Ottasin teidät mutta kun teilläkin on jo parit… Jengipettureita kaikki tyynni, Joshua marmatti tytöille. –Ihan tosi Prue, sano sille Kalmalaiselle ettet tuu sen kaa, ja tuu sit mun kaa…
    - Enpä usko Josh… Tästä saattaa tulla ihan mukavaakin, olen jo miettinyt kaikkea ilkeää mitä sanoisin Wolfylle, Prudence naurahti ja taputti Joshia päähän.
    - No ainakin mä aion varaa molemmilta pari tanssii, Joshua snaoi hilpeänä.
    - No jos kaikki menee niin kuin suunnittelin niin saat vaikka kaikki minun tanssini, Prudence naurahti eikä huomannut hätääntynyttä pilkettä Oliver O'Connorin katseessa.
Juuri silloin Aure puuskahti huoneeseen kirjapino kädessään. Hän istuutui sohvalle Joshuan vierelle.
    - Niin hirveästi läksyjä, en ole edes ehtinyt ajattelemaan koko tanssiaisia, Aure puuskahti.
    - Ai hei kuule tuutsä mun pariks? Joshua henkäisi Aurelle.
    - Voi Josh, olen pahoillani mutta minä menen Drake Malfoyn kanssa, Aure sanoi ja syventyi kirjoihinsa. Prudence, Sunneva ja Joshua jäivät tuijottamaan suu auki Aurea.
    - KUINKA SINÄ VOIT MENNÄ KALMAN KEHTOLAISEN KANSSA TANSSEIHIN? Sunneva ja Joshua huusivat yhten ääneen eivätkä huomanneet kuinka Prudeence punastui.
    - No meneehän Prudencekin… Drake pyysi minua heti sen jälkeen kun Gregory oli pyytänyt Sunnevaa.
    - Niin mut ees joku muu kuin Malfoy! Se ja Wolfy on kaikist pahimpii, hirveimpii, rumimpii, ällöimpiit…, Joshua raivosi kunnes kuului pieni rykäisy nurkasta.
    - Eiköhän mennyt perille, Johsua, Prudence sanoi edelleen punatuneena ja häipyi yläkertaan.
    - No niin tosi hyvä, Josh! Sunneva sanoi vihaisesti.
    - No sori vaan, mä oon vaan hieman kauhistunu, mun frendit kaulailee Kalman Kehtolaisten kaa… aika himmeetä.
    - Tiedoksi vain että kukaan muu ei pyytänyt minua joten oli hieman pakko mennä Draken kanssa, Aure huusi ja poistui hänkin.
    - No mut mähän pyysin, Joshua sanoi ihmiessään ja katsoi Sunnevaan joka pudisteli päätään.
    - Josh Josh…
    - Hei mitä mä nyt teen? Ei oo parii…, Joshua ihmetteli ja pyöritteli peukaloitaan.
    - Krhm… Hei Josh…, kuului pieni arka ääni Sunnevan ja Joshuan takaa.
Pullea mustaihoinen tyttö katseli hämmentyneenä Joshia.
    - Lykeesha? Josh ihmetteli.
    - Niin kuulin ettei sinulla ole paria, ja kun tuota… minullakaan ei oe paria niin jos vaikka menisimme kahdestaan? Lykeesha sai sanottua.
    - O… Okei, Josh sanoi ja Lykeesha oli jo poissa.
    - No niin macho-boy, nyt sinullakin on pari, Sunneva virnisti ja painui hänkin pehkuihin.

TULISOIHTU