TULISOIHTU

- Voi kun hyvä että tulitte, professori Peto. Joku on päästänyt aarnikotkan irti ja se kävi meidän kimppuumme, Wolfy sanoi Pedolle.
    - Ensinnäkin haluan tietää mitä te kaikki teette täällä, toiseksi mitä ihmettä olette tehneet aarnikotkalle ja kolmanneksi jälleen mitä ihmettä te teette täällä? Mortal Peto karjui kaikille.
    - Öh tota... Proffa kun me... No me vaan oltiin kävelyllä ja törmättiin noihin ja..., Joshua yritti tökerösti selitellä.
    - Riittää, minua ei todellakaan edes kiinnosta... Mutta varmasti rehtori Friznogia kiinnostaa. Nyt kaikki ylös ja minä vein teidät yläkertaan rehtorin huoneeseen, Mortal Peto karjui edelleen.
Hän heilautti sauvaansa ja aarnikotka katosi.
    - WAU! Hei miten sä ton teit? Kelatkaa vähän. Mäkin haluun oppii ton! Joshua huudahti.
    - HILJAA! Minua ei nyt todellakaan kiinnosta! Mortal Peto karjui suu auki ja lähti raahaamaan väsynyttä porukkaa yläkertaan missä rehtori Priz Friznog otti heidät vastaan.
Rehtori katseli joukkoa peittelemättömän uteliaasti.
    - Nämä oppilaat ovat rikkoneet koulun sääntöjä. He ovat lusmuilleet käytävillä ilman lupaa, ja me kaikkihan tiedämme mitä he ovat käytävillä tehneet, Mortal Peto sanoi ja katsoi kaikkiin hyvin ivallisesti.
    - No no Mortal, annetaan toki nuorten selittää oma versionsa. Jospa sinä Wolfy aloittaisit.
    - No me olimme... Öh... Tanssiparini kanssa viemässä hänen typerää idioottia, vajaaälyistä...
    - Kiitos, emmeköhän me jo kuulleet, ole hyvä ja jatka, rehtori Friznog sanoi ja Prudence tuijotti vihaisesti Wolfyyn.
    - Niin siis olimme viemässä pöllöä pöllölään, ja sitten olimme tulossa kiltisti takasin tanssisaliin mutta tuo aarnikotka esti meitä, Wolfy sanoi jättäen sopivan osan kertomuksesta kertomatta.
    - Aivan... No niin sitten Sunneva.
    - Niin minä... Me olimme menossa... Tuota... Hakemaan Prudencea, sillä Wolfy on erittäin epäluotettava tyyppi ja olikin hyvä että me tulimme ajoissa sillä...
    - Ääh ole jo hiljaa! Wolfy huudahti.
    - Herra Fontrel! Priz Friznog sanoi jo hieman suuttumusta äänessään.
    - Juttu on hei silleen et me vaan satuttiin paikalle ja kuulttin kaikki hirveetä rääkymistä mentiin kattoon ja siel se oli... Siis se aarnikotka, Joshua selitti kaikkien puolesta.
    - Hmmm... Kappas keppanaa,mitenköhän se oli päässyt irti? Friznog ihmetteli ja suki partaansa. - No tuota noin, miten sitten selviydyitte tuosta hirvittävästä pedosta?
Oppilaat katsoivat toisiinsa hämmentyneinä.
    - Ilmeisesti he olivat käyttäneet nukutusloitsua, kaikki kerralla, Mortal Peto sanoi.
    - Aah aivan, se onkin melkein ainoa keino saada aarnikotka maahan muistankin kerran kun nuorena...
    - Tuota, saisinko mitenkään ehdottaa rangaistusta nuorille heidän tottelemattomuudestaan? Mortal Peto sanoi innostusta äänessään.
    - Oh tottahan toki... Onhan tässä kuitenkin rikottu koulun sääntöjä.
    - Aivan no niin eli huomenna, lauantaina jokaiselle kahden tunnin jälki istunto. Saatte kuurata liemien opettajan johdolla kattiloita, patoja ja muuta mukavaa. Hän tarvitseekin apuanne sillä eilen siellä tehtiin lemuloitsu.