TULISOIHTU

Seuraavana päivänä Sunneva käveli hermostuneesti kohti kalmankehtolaisia. Hän repi Prudencea mukanaan.
    - Hei, eikö olisi helpompaa vain että minä kyselisin Ahkeruuden Aitiolaislta heidän joukkueestaan.
Sunneva kääntyi vihaisesti Prudenceen päin.
    - Luuletko sinä että minä aion kestää tämän ihan yksin?! Älä kuvittelekaan! Jos minä joudun nolaamaan itseni niin sinäkin joudut! Sunneva sanoi.
    - Todella lojaalista ystävyyttä…, Prudence marmatti ja mateli Sunnevan perässä Suuressa Salissa olevan kalmankehtolaisten ryhmän luokse.
    - Tuota kukas teistä ääliöistä onkaan typerän joukkueennne kapteeni? Sunneva puuskahti ja istuutui vastapäätä Sonya Lipschittia.
    - No turha minua katsoa, minä jätän urheilun kokonaan pojille. He ovat siinä kuitenkin parempia, niin miehisiä ja maskuliinisia ja…
    - Joo. Tarvitsetko paperia kuolaasi varten? Prudence kysyi hymyillen Sonyalta.
Sonya nyrpisti nenäänsä ja nousi pöydästä.
    - Kertokaa minulle sitten kun nuo kaksi kuraveristä ovat lähteneet pois, Sonya sanoi ja lähti lanteet keinuen yrittäen saada kaikkien huomion poistumiseensa.
    - Mitä asiaa sinulla on? Drake sanoi silmät kiiluen vihaisesti.
    - No kuten sanoin, kuka on teidän huispauskapteeni? Äläkä vain sano että se olet sinä, Sunneva sanoi vaikka hyvin tiesi kuka kapteeni oli.
    - Entäs jos olenkin?
    - No surku joukkuettanne ei muuta… No niin minun täytyy saada tietää kaikki pelaajanne ja mitä he tekevät ja niin edelleen, tajuatko? Sunneva sanoi vihaisesti ja tuijotti Drakea kuin aikoisi tappaa tämän.
    - No minä olen kapteeni, Wolfy on etsijä, Myra, Amadeus ja Clark ovat jahtaajia ja pitäjä on Aragas, lyöjät ovat minä ja Mick.
    - Ahaa aivan. SAISIKO SUKUNIMIÄ ÄÄLIÖ! Sunneva huudahti Drakelle.
Drake nousi ylös paikaltaan ja oli juuri kaivamassa kaapuaan kun Wolfy esti häntä ja kertoi pelaajien sukunimet.
    - Myra Bonegra, Amadeus Beethoven, Clark Conwart, Aragas Cornwall ja Mick Newlake.
    - No niin, olipa vaikeaa, Sunneva puuskahti ja kirjoitti pelaajat ylös.
    - Miksi teillä on vain yksi tyttö joukkueessa? Prudence kysyi pöydässä istuvilta pojilta.
    - Koska tytöt eivät osaa pelata, Drake sähisi Prudencelle.
    - Ai… No miksi sinä sitten olet päässyt jopa kapteeniksi? Sunneva puuttui puheeseen ja tytöt joutuivat pakenemaan pöydästä sinkoilevia kipinöitä Draken suututtua.

Wolfy jätti Draken pöytään ja lähti tyttöjen perään.
    - Hei oletteko te ihan idiootteja? Mikä ihme teitä vaivaa? Onko teillä jokin kuolemantoivomus tai jotain? Poika ihmetteli.
    - Etkö sinä ole hiemna liian isokokoinen etsijäksi… Minä kun luulin että niiden kuuluisi olla pieniä ja hinteliä, ja sinussa ei ole mitään pientä tai hintelää, Sunneva sanoi.
    - Koko ei ole tärkeintä, Wolfy sanoi ärtyneenä ja oli juuri lähdössä kävelemään poispäin kun Aragas käveli tyttöjen ohi huomaamattakaan heitä.
Mutta Sunneva ja Prudence huomasivat hänet ja jäivät seuraamaan katseellaan poikaa. Wolfy katseli vihaisena tyttöjä ja yritti keksiä jotain järkevää sanottavaa.
    - Enpä usko että hän olisi teistä mitenkään kiinnostunut. Ei kannata tuhlata uniaan häneen, Wolfy sanoi.
    - Jaaha ja miksi ei? Sunneva kysyi.
    - No mieti sitä ihan itse…
    - Ehkä siksi, että hän on ihastunut Drakeen? Sunneva ehdotti pisteliäästi.
    - Lopeta jo! Wolfy kivahti.
    - Mikä sinä olet muita komentelemaan? Prudence räjähti. Hän oli lopen kyllästynyt jatkuvaan nälvimiseen.
    - Tuo on naurettavaa, Wolfy sanoi kylmästi.
    - Sinä olet naurettava, Prudence tuhahti ja tuijotti Wolfyn komeita kasvoja kiukkuisena.
    - Ei ole mitään järkeä että teidän valittiin juontamaan ottelua kun ette edes asiasta tiedä mitään, Wolfy puuskahti ärtyneenä.
    - Eikä ole mitään järkeä luoda kokonaista joukkuetta idiooteista, Prudence nälväisi.
Wolfy astahti vihaisena kohti Prudencea ja tyttö joutui perääntymään seinää vasten. Sunneva oli niin raivona vielä Drake Malfoylle ettei huomannut koko tilannetta, vaan puhisi itsekseen.
    - Älä-enää-koskaan-pilkkaa-joukkuettamme, Wolfy sanoi hitaasti ja vaarallisesti painottaen jokaista sanaa.
    - Entä jos pilkaankin? Prudence kysyi pelästymättä ja heilautti punaisia hiuksiaan.
    - Saat katua sitä, Wolfy vastasi tyynesti ja hänen katseensa porautui tiukasti Prudencen sinisiin silmiin.
    - Uhkailetko SINÄ MINUA? Prudece kysyi hiljaa.
    - Uhkailen. Etkö huomannut sitä? Wolfy vastasi pisteliäästi.
    - En. Huomasin vain naurettavan yrityksen saada minut pelästymään, Prudence sanoi. –Ajattelin kuitenkin varmistaa asian varmuuden vuoksi.
    - Sinä tässä itsesi teet naurettavaksi!
    - Miten niin? Prudence uteli ja painautui tiukemmin seinää vasten Wolfyn lähestyessä häntä.
    - Alennut typeriin nälväyksiin, sotkeennut peliin josta et tiedä mitään ja haikailet mahdottoman perään, Wolfy luetteli.
    - Haikailen mahdottoman perään?
Wolfy ei vastannut Prudencen kysymykseen, mutta hän vilkaisi närkästyneenä Aragas Cornwallin loittonevaa selkää. Prudence huomasi Wolfyn hiukan mustasukkaisen hymyn ja yritti tukahduttaa oman virnistyksensä.
    - Wolfy Fontrel, oletko SINÄ mustasukkainen? Prudence kysyi hilpeyttä tihkuen.
    - En tietenkään ole! Wolfy tiuskaisi nopeasti. –Mitä sinä oikein kuvittelit?
Wolfy toi kasvonsa lähemmäs Prudencea ja hetken tyttö jo ehti ajatella että poika suutelisi häntä jälleen, ja tahtomattaan Prudence raotti aavistuksen verran pieniä ja sieviä huuliaan.
    - Wolfyyyyyyyyyy!
Wolfy veti päänsä nopeasti Prudencen luota pois ja perääntyi tytöstä hakien huutajaa katseellaan. Prudence irvisti nähdessään Myran tummat ja pitkät hiukset ja kapeat kasvot.
    - En ymmärrä miten jotkut voivat pitää sellaisista tytöistä kuin tuo, Prudence puuskahti Myraan päin, joka mutristeli huuliaan Wolfylle.
    - Ehkäpä Myrassa on jonkinlaista viehätystä mitä me emme huomaa… Ehkä hänen eläimellisyytensä tekee poikiin vaikutuksen? Sunneva naurahti ja tytöt lähtivät kohti pöytää jossa istui Ahkeruuden Aition muutama oppilas.
    - Tuo tuossa on Monica Lillaskog, hän on Ahkeruuden Aition joukkueen kapteeni, Sunneva osoitti ja tytöt löntystelivät Monican luokse.

TULISOIHTU


Vihdoin koitti se odotettu päivä, jolloin saataisiin selville kumpi voittaisi ensimmäisen matsin, Kalman Kehto vai Ahkeruuden Aitio. Tämän jälkeen molemmat pelaisivat vielä Toveruuden Tornia vastaan ja se huone, joka loppujen lopuksi saisi eniten pisteitä voittaisi koko mestaruuden. Aamu alkoi aurinkoisesti ja kaikki kokooontuivat syömään aamiaista. Sunnevaa ja Prudencea jännitti ottelu sillä he eivät koskaan ennen olleet selostaneet mitään.
    - Voi jee, vitsi kun mä voisin tulla teiän mukaan sinne koppiin kuunteleen, Joshua unelmoi.
    - No miksikäs ei? Sunneva sanoi ja vilkaisi Prudenceen.
    - Joo ehdottomasti Joshua vaan mukaan. Ja kaipa Marvinkin pitää ottaa, mutta teidän täytyy tietysti olla ihan hiljaa. Sitä paitsi professorit Peto sekä McKakkula tulevat myös ylös meidän lähettyvillemme ettei vain tule kirosanoja tai muuta vahingossa, Prudence naurahti haermostuneesti.
    - En tiedä yhtään mitään huispauksesta. Mitä me oikein teemme? Sunneva marmatti.
    - Eiköhän kaikki onnistu. Ainakin toivottavasti…, Prunence sanoi ja tyttöjen oli aika mennä paikoilleen.
He kiipesivät suuren olympiastadionin näköisen pelialueen ylimmille rapuille ja kapusivat kopperoon jonne he ja Joshua sekä Marvin juuri ja juuri mahtuivat. Professorit Peto ja McKakkula sijoittuivat kopin viereen. Koppi oli ympyrän muotoinen ja se takaosa oli auki jotta opettajat voisivat tarpeen tullen auttaa tai ohjata kuuluttajia. Nelikko istuutui paikoilleen ja muutkin alkoivat jo tuppautua paikalle. Lopulta kun kaikki oppilaat olivat paikalla niin professori Kieputus lensi luudallaan stadionin keskelle.
    - MELUTUS! Professori huudahti ja alkoi puhua. -Haluan kunnon siistin matsin, enkä halua että kukaan loukkaantuu. Sanon tämän lähinnä Kalman Kehtolaisille sillä heillä on outo tapa aina runnoa muita kanssapelaajiaan. Joten ei kosketuskontakteja tai tahallisia mokia. Peli alkaa… NYT!
    - No niin ja Kalman Kehdon kapteeni Drake Malfoy lennähtää kovin somasti luudallaan yläilmoihin, Sunneva huusi kopista mikrofonin näköisiin laitteisiin, jotka oli loitsujen avulla saatu kantamaan puhujan äänen koko stadionin pituudelta.
    - Voi voi, nyt tuli moka! Mick löi häntä kohden tulleen ryhmyn vahingossa Wolfy Fontrellia päin, mutta onneksi siro sulottaremme onnistui kuin onnistuikin väistämään palloa. Anteeksi professori Peto, kyllä me otamme tämän ihan vakavasti, Prudence huusi mikkiin.
    - VOI EI! Kalman kehto sai maalin… Ja Myra melkein tippuu luudaltaan iloitessaan niin kovasti tästä maalista! Sunneva huudahti.
    - Sieppiä ei näy missään. Wolfy Fontrel ja Evelyn Hobbs tuijottavat vain toisiaan jokseenkin kireästi…, Prudence havannoi hurjasti selostaen. –Ei… Mitä minä näenkään?! Fontrel näki jotakin ja nyt hän nytkäyttelee… hyvä on proffesori Peto… Fontrel lentää ylös nähtyään siepin pelikentän pohjoisosassa… Ai miten niin en olisi saanut sanoa sitä?
    - Ryhmyt kimpoilevat mukavasti ympäri pelikentää ja neiti Malfoy… ANTEEKSI… herra Malfoy lyö ryhmyn kohti Monica Lillaskogia… Heeeejjaaaa Sverige!! Monica väisti nopeasti naurettavan teilausyrityksen… Anteeksi professori McKakkula, en arvostele enää…, Sunneva jatkoi Prudencen vetäessä henkeä.
    - Fontrel nytk… lentää aktissa… ei kun aktiivisesti ympäri pelikentää hakien sieppiä seksikkäillä silmi…
    - PRUE!!! Hiljaa!! Sunneva ärähti stadionin raikuessa.
    - Tarkoitin itsekkäillä silmillään, Prudence jatkoi häkeltyneenä ja vannoi itsekseen pitävänsä ajatuksensa erillään viime öisestä unestaan.
    - Näyttää siltä että Kalman Kehdon jahtaajaalla, Myra Bonegralla, on kaato hukassa ja katse ihan jossain muualla kuin pelissä…
Prudence kuulosti melkein vihaiselta.
    - Mutta sen sijaan Donna Malfoy… ANTEEKSI… Drake Malfoy…
Stadionin satapäinen yleisö puhkesi raikuvaan nauruun (Kalman Kehtolaisia lukuunottamatta) Sunnevan ”erehtyessä”.
    - Niin… Drake Malfoy yrittää kovasti olla pelissä mukana, tai siltä ainakin tuo päätön lentely vaikuttaa…
Drake lensi suoraan kohti selostamoa ja hänen silmiensä palo ei luvannut mitään hyvää hänen katsoessaan Sunnevaa.
    - Näyttää siltä, että Kalman Kehdon kapteeni on erehtynyt maalista. Arvon herra kapteeni, tämä on selostamo, Prudence valaisi Drakea kovaäänisesti kuuluttaen.
Drake lensi keskelle pelikentää ja riisti ystävältään Wolfylta lyöntimailan ja löi suuren ryhmyn suoraan kohti selostamoa.
    - LAITONTA!! Joshua karjaisi stadionin kohahtaessa.
Professori McKakkula oli korkeasta iästää huolimatta tarkkaavainen ja pysäytti ryhmyn nopeasti ja ottelun tuomarina toimiva Amalia Kieputus antoi varoituksen Drakelle.
    - Siinä se nähdään, eivät naiset tosiaan osaa pelata huispausta, Prudence huusi ja sai professori Pedolta vihaisen mulkaisun. –Anteeksi prosessori, siis professori Peto.
    - Ai jaijai… Nyt kyllä sattui! Drake Malfoy huitaisi ryhmyn suoraan päin Monica Lillaskogia tämän yrittäessä saada sieppiä ja nyt Wolfy Fontrel on huomannut siepin ja hän yrittää saada sieppiä kiinni… MUTTA EPÄONNISTUU! Sunneva huudahti.
Katsomosta kuului epäuskoinen huokaisu kun Wolfy syöksyi suoraan kohti yleisöä väistäen osumasta Priz Friznogiin juuri ja juuri.
    - Nyt herra Fontrel näyttelee taitojaan… Prudence huokaisi ja tuijotti Wolfya, joka sai siepin jälleen näköpiiriinsä ja lähti jahtaamaan sitä.
    - JA MAALI! Ahkeruuden aitiolle maali! Sunneva kiljui ja nousi ylös tuolistaan hyppimään. - Tilanne on nyt sata ja kaksisataa. Kalman Kehto johtaa, mutta tuolla pelitaidolla he kyllä häviävät ihan varmasti!
Ahkeruudenaitiolaiset hurrasivat villisti.
    - Oi anteeksi professori Peto, ei en yritä suututtaa teitä tarkoituksella, Sunneva sanoi niin että koko katsomo kuuli.
    - Aragas Cornwall yrittää pommittaa Ahkeruuden Aition etsijää joka ei näytä kovin iloiselta.
    - LAITONTA!! EI SAA KOSKEA!!! Prudence huusi kun Myra Bonegra taputti Wolfya olalle lentäsesssään tämän ohi.
    - Ei ole laitonta kannustaa oman joukkueen jäsentä, Sunneva kuiskasi vihaisesti Prudencelle joka punastui ja tarttui mikkiin kaksin käsin.
    - Siis senkun koskettelette toisianne. Täältä ei oikein näy hyvin joten anteeksi erehdykseni, Prudence sanoi kihisten kiukusta.
    - Nyt Fontrel hoippuu… anteeksi, lentää kohti sieppiä joka on aivan hänen edessään, Sunneva selosti.
    - IDIOOTTI!!! NAPPAA SE! Prudence huusi ja Wolfy vilkaisi selostamoon ja juuri silloin Monica Lillaskog lennähti pojan edestä ja nappasi siepin.
Muutama ryhmy osui jälleen selostamoon ja Sunneva sekä Prudence saivat väistellä palloja jotka tunkeutiuvat selostamoon sisälle. Onneksi kuitenkin professori McKakkula sai pallot jälleen omille paikoilleen ja katsomon huusi innoissaan Ahkeruuden Aition voitolle.
    - Ahkeruuden Aitio johtaa siis kolmellasadallaviidelläkymmenellä pisteellä! Sunneva huusi selostamosta ja Joshua sekä Marvin taputtivat hulluna voittajajoukkueelle.
    - Drake Malfoy ja Wolfy Fontrel näyttävät erittäin vihaisilta samoin kuin muutkin kalmankehtolaiset…, Sunneva huusi vielä viimeiseksi.
Hän vilkasi Drakeen ja Wolfyyn, jotka katsoivat selostamoon kasvot punaisina vihasta.
    - Oijoi nyt taitaa tulla tappelu…, Marvin vikisi selostamossa Draken ja Wolfyn harppoessa sinne.

TULISOIHTU

TULISOIHTU